1. Anasayfa
  2. Erzurum Mutfağı
  3. Patates Boranisi Tarifi

Patates Boranisi Tarifi

Erzurum'un ünlü yemeklerinden biri olan Patates Boranisi tarifini sizinle paylaşabilirim. İşte gerekli malzemeler ve yapılışı:

«

Erzurum’un ünlü yemeklerinden biri olan Patates Boranisi tarifini sizinle paylaşabilirim. İşte gerekli malzemeler ve yapılışı:

Patates Boranisi Malzemeleri

  • 4 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
  • Maydanoz (servis için)

Patates Boranisi Yapılışı

  1. Patatesleri soyun ve küp küp doğrayın.
  2. Kuru soğanı da küp küp doğrayın.
  3. Tereyağı veya margarini bir tencereye alın ve eritin.
  4. Soğanları tencereye ekleyin ve kavurun.
  5. Ardından patatesleri tencereye ekleyin ve birkaç dakika karıştırarak kavurmaya devam edin.
  6. Domates ve biber salçasını da ekleyin ve karıştırın.
  7. Sıcak suyu da tencereye ekleyin ve karıştırın.
  8. Tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi de ilave edin.
  9. Karışımı bir taşım kaynatın ve sonra kısık ateşte patatesler pişene kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  10. Pişen patates boranisini servis tabağına alın ve üzerine maydanoz yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Bakınız  Erzurum'da Cağ Kebabı Nerede Yenir?

Afiyet olsun!

Patates Boranisi Hakkında

Erzurum’un lezzetli yemeklerinden biri olan Patates Boranisi, özellikle soğuk kış günlerinde sıcacık bir yemek olarak sofralarımızda yerini alıyor. Hem pratik hem de doyurucu olan bu yemek, patates, soğan, salça ve baharatlar gibi basit malzemelerle hazırlanıyor.

Erzurum mutfağı, Anadolu’nun zengin yemek kültürü içinde kendine özgü bir yere sahip. Patates Boranisi gibi yemekleri, Anadolu’nun tarımsal zenginliğinden gelen lezzetlerle harmanlayarak ortaya çıkarmışlar. Erzurum’un soğuk ve sert iklimi, yemeklerin sıcak ve doyurucu olmasını gerektiriyor.

Patates Boranisi, kolay yapımı ve malzemelerin uygunluğu nedeniyle evlerde sık sık yapılan bir yemek olmasının yanı sıra, lokantalar ve restoranlarda da sıklıkla servis ediliyor. Bu lezzetli yemeğin tarifini takip ederek siz de evde kolaylıkla yapabilirsiniz.

Bakınız  Soğan Dolması Tarifi

Erzurum mutfağının bir diğer özelliği de yemeklerin soslu ve baharatlı olmasıdır. Patates Boranisi de, salça ve baharatlarla zenginleştirilerek, damakta bıraktığı lezzetli tatlarla akılda kalıcı bir yemek haline geliyor.

Şimdi, siz de Patates Boranisi tarifimizi deneyerek, sıcacık bir yemekle kış günlerinde keyifli anlar yaşayabilirsiniz.

Bir Cevap Yaz

Erzurum Haber Editörü Hakkında

Erzurum Haber Editörü

Bir dadaş gibi...

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *