«
Ekşili Yaprak Dolması

Erzurum’un en sevilen tariflerinden biri olan Ekşili Yaprak Dolması’nın lezzetini evinizde denemek isterseniz, aşağıdaki tarifi takip edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Ekşili Yaprak Dolması Malzemeleri:

  • 1 kg lahana yaprağı
  • 500 gr kıyma
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 adet büyük boy soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı su
  • 1 adet limon

Ekşili Yaprak Dolması Hazırlanışı:

  1. Lahanaları kaynar suda 5-6 dakika kadar haşlayın ve süzün.
  2. Soğanları küçük küçük doğrayın ve zeytinyağı ile birlikte kavurun.
  3. Kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  4. Pirinçleri yıkayın ve kıymalı karışıma ekleyin. Baharatları ve salçaları da ekleyerek karıştırın.
  5. Yaprakları tek tek açın ve hazırladığınız iç malzemeden koyarak sarın.
  6. Tencereye sardığınız lahana yapraklarını dizin ve üzerine su, limon suyu ve tuz ekleyerek kısık ateşte pişirin.
  7. Sıcak servis yapın.
Bakınız  Erzurum'da Cağ Kebabı Nerede Yenir?

Ekşili Yaprak Dolması Hakkında

Tabak kültürünün önemli şehirlerinden Erzurum’un zengin mutfağı, lezzetli ve özel yemeklerle doludur. Ekşili Yaprak Dolması, Erzurum’un en sevilen tariflerinden biridir. Tadı, özellikle de ekşisi ile damağınızda unutulmaz bir tat bırakacaktır.

Ekşili Yaprak Dolması, aslen Gürcistan mutfağına ait bir lezzet olmakla birlikte, Erzurum mutfağında da oldukça yaygın olarak tüketilir. İnce yapraklar halinde kesilmiş lahananın, kıyma, pirinç, soğan ve baharatlarla hazırlanan iç malzemesi ile sarılıp, tencereye dizilmesi ve üzerine limon suyu eklenerek pişirilmesiyle yapılır.

Ekşili Yaprak Dolması, özellikle soğuk kış günlerinde sıcacık bir öğün için ideal bir seçenektir. Hem doyurucu hem de lezzetli olması nedeniyle, misafirlerinize veya sevdiklerinize özel davetlerde de sunabileceğiniz harika bir yemektir.

Bakınız  Şalgam Çırtması Tarifi
Bir Cevap Yaz

Erzurum Haber Editörü Hakkında

Erzurum Haber Editörü

Bir dadaş gibi...

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *