1. Anasayfa
  2. Erzurumlu Ünlüler
  3. Tuba Büyüküstün Kimdir?

Tuba Büyüküstün Kimdir?

Tuba Büyüküstün, 5 Temmuz 1982'de İstanbul'da doğdu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde Sahne Dekorları ve Kostümü Tasarımı bölümünden mezun oldu.

«
Tuba Büyüküstün

Tuba Büyüküstün, 5 Temmuz 1982’de İstanbul’da doğdu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Sahne Dekorları ve Kostümü Tasarımı bölümünden mezun oldu. 2003 yılında “Çemberimde Gül Oya” dizisinde rol alarak oyunculuk kariyerine başladı.

Büyüküstün, 2005 yılında “Ihlamurlar Altında” dizisinde başrol oynadı ve bu diziyle büyük bir çıkış yakaladı. “Asi”, “Gümüş”, “20 Dakika”, “Aşk Tesadüfleri Sever”, “Kara Para Aşk” ve “Cesur ve Güzel” gibi birçok dizide rol aldı.

Büyüküstün, oyunculuk kariyerinin yanı sıra sinema filmlerinde de rol aldı. “Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak”, “Babam ve Oğlum”, “Yanksı”, “Günah Keçisi” ve “Red Tails” filmlerinde oynadı.

Büyüküstün, 2011 yılında GQ Türkiye dergisi tarafından “Yılın Kadını” seçildi. 2012 yılında ise Marie Claire Türkiye dergisi tarafından “Yılın En Stil İkonu” seçildi.

Bakınız  Sıla Beyoğlu Kimdir?

Büyüküstün, 2011 yılında iş insanı Onur Saylak ile evlendi. Çiftin ikiz kızları Maya ve Toprak var.

Başarıları:

  • 2007 – Altın Kelebek Ödülleri, En İyi Kadın Oyuncu (Ihlamurlar Altında)
  • 2008 – Antalya Altın Portakal Film Festivali, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak)
  • 2010 – Ayaklı Gazete TV Yıldızları Ödülleri, En İyi Kadın Drama Oyuncusu (Asi)
  • 2012 – GQ Türkiye, Yılın Kadını
  • 2012 – Marie Claire Türkiye, Yılın En Stil İkonu

Filmografi:

Diziler:

  • 2003 – Çemberimde Gül Oya
  • 2004 – Mavi En Sıcak Renktir
  • 2005 – Ihlamurlar Altında
  • 2007 – Asi
  • 2009 – Gümüş
  • 2010 – 20 Dakika
  • 2011 – Aşk Tesadüfleri Sever
  • 2013 – 20 Dakika
  • 2014 – Kara Para Aşk
  • 2016 – Cesur ve Güzel
  • 2020 – Sefirin Kızı
  • 2022 – Another Self
Bakınız  Ahmet Hikmet Müftüoğlu Kimdir?

Filmler:

  • 2007 – Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak
  • 2009 – Babam ve Oğlum
  • 2010 – Yanksı
  • 2011 – Günah Keçisi
  • 2012 – Red Tails

Ödüller:

  • 2007 – Altın Kelebek Ödülleri, En İyi Kadın Oyuncu (Ihlamurlar Altında)
  • 2008 – Antalya Altın Portakal Film Festivali, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak)
  • 2010 – Ayaklı Gazete TV Yıldızları Ödülleri, En İyi Kadın Drama Oyuncusu (Asi)
  • 2012 – GQ Türkiye, Yılın Kadını
  • 2012 – Marie Claire Türkiye, Yılın En Stil İkonu

Tuba Büyüküstün, Türkiye’nin en başarılı ve en popüler oyuncularından biridir. Başarılı oyunculuğunun yanı sıra güzelliği ve stiliyle de birçok kişiye ilham kaynağı olmaktadır.

Bakınız  Eda Kök Kimdir? (Yaş, Boy, Kilo) Nereli?
Bir Cevap Yaz

Erzurum Haber Editörü Hakkında

Erzurum Haber Editörü

Bir dadaş gibi...

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *