Erzurum’un Paşalı Köyü’nde 1983 yılında doğan Nusret Gökçe, et ile olan serüvenine 13 yaşında bir kasap çırağı olarak başladı. Madenci bir babanın oğlu olan Nusret, maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimini yarıda bırakmak zorunda kaldı.
Yıllarca et sektöründe tecrübe kazandıktan sonra 2007 yılında ilk restoranı Nusr-Et’i İstanbul’da açtı. Bu restoran, Nusret’in kendine özgü et pişirme ve tuzlama tekniği ile ün kazanmasını sağladı.
“Salt Bae” lakabı ile tanınan Nusret, 2017 yılında sosyal medyada paylaştığı bir videoyla dünya çapında bir fenomen haline geldi. Bu videoda etin pişirilme ve tuzlanma şekli büyük ilgi gördü ve Nusret’in ünü tüm dünyaya yayıldı.
Günümüzde Nusret Gökçe, Nusr-Et isimli restoran zincirinin sahibi ve işletmecisi. Dünyanın birçok noktasında şubesi bulunan Nusr-Et, lüks ve lezzetli et yemekleri ile ün kazandı. Nusret Gökçe, restoranlarının yanı sıra et ürünleri ve tuz markası ile de adından söz ettirmektedir.
Nusret Gökçe’nin Başarıları:
- 2010 yılında Time dergisi tarafından “Dünyanın En Etkileyici 100 Kişisi” arasında gösterildi.
- 2013 yılında GQ dergisi tarafından “Yılın Adamı” seçildi.
- 2017 yılında Forbes dergisi tarafından “En Zengin 100 Türk” listesinde yer aldı.
Nusret Gökçe’nin Hayatı Hakkında Bilgiler:
- Evli ve iki çocuk babasıdır.
- Futbola ve Beşiktaş’a büyük bir tutkusu vardır.
- Sosyal medyayı aktif olarak kullanmaktadır.
- Hayırseverlik çalışmalarıyla da bilinmektedir.
Nusret Gökçe’nin Tartışmalı Yönleri:
- Pahalı restoran fiyatları ile eleştirilmektedir.
- Gösterişli yaşam tarzı bazı kesimler tarafından tepki çekmektedir.
- Hijyen kurallarına uymadığına dair bazı iddialar ortaya atılmıştır.
Nusret Gökçe, et sektöründe yaptığı yenilikler ve kendine özgü tarzı ile dünya çapında bir fenomen haline gelmiştir. Başarısı ve ünü ile birçok kişiye ilham kaynağı olan Nusret, aynı zamanda bazı tartışmalara da konu olmaktadır.
Bir Cevap Yaz